Livet i en ryggsäck

Direktlänk till inlägg 24 september 2009

Bosatta

Av Hanna - 24 september 2009 21:15

Torsdagen den 24 september 2009, Heröy


Hejsan!

 

Är nu bosatta på denna ljuvliga ö, Heröy, som till skillnad från Lovund* är stor och platt. Vi bor en bra bit in på ön så vi har inte havsutsikt som vi hade tidigare, däremot kan vi knappt gå utanför dörren utan att se rådjur! Faktiskt Glad Vi har inte hunnit utforska hela Heröy ännu, men Lovunds vackra natur är svårslagen!

 

Heröy är egentligen väldigt många små öar som sammankopplas av broar. Ön vi steg i land på från färjan är inte samma ö vi bor på. Allt är väldigt utspritt. Vi har fabriken tre kilometer åt ena hållet och drygt två kilometer åt det andra ligger butiken.

 

Vi skippade ju bilen denna gången, 'skit oxå', tänkte vi efter att Sigurd, vår kontaktperson på bemanningsföretaget, kört oss hela vägen (typ5km) från färjeläget till vår "lägenhet". Men! Då ska ni veta att vid lägenheten, som är nyrenoverad, stod det två fina cyklar och väntade på oss.

 

Det bor ca 20 pers i olika rum i denna renoverade gamla skola från 1965. Vi har lyxen att ha eget kök (kokvrå, vi bor i en etta) och egen dusch/wc. Tack och lov! ...tyvärr finns här ingen kaffekokare, så mamma, jag skulle köpt det där neskaffet du pratade om. Men men :) köpte mig ett annat som får duga, det är iaf koffein i det.

 

Imorgon fredag ska vi till fabriken på möte inför att börja jobba på måndag. Suck. Men det är sånt man får ta, tydligen. Hoppas på att få slippa betala denna halvmånadshyran med tanke på att vi inte fått jobba ngt ännu.

 

Jo, till idag! Idag har vi kollat runt lite. Vi har kollat in gymmet, åh, det är superfräscht! Funderar på att köpa gymkort, men vi vill känna på hur mycket vi kommer att jobba innan. Träffade även sjuksyster (Eva? så dålig på namn) och snackade vaccin inför resan. I centrum har de även en Thaishop :) köpte sweet chilli sås och nudlar. Käka nudlarna nu på kvällen, de var det starkaste jag ätit tror jag. Sved på läpparna ett bra tag!

 

Ska beställa en kamera imorgon. Olympus 8000 tough!

 

Ciao!

 

*Lovund, som en trollkarlshatt, liten i omkrets men väldigt hög. Rensade fisk där från okt 08 till maj 09. Man kan ganska tydligt se ön härifrån Heröy :)

 
 
Freja

Freja

25 september 2009 09:09

Härligt, det låter som att ni trivs! :)
Och den där kameran är nog ett himla bra köp.
Men Hanna - kommer du verkligen att klara dig på neskaffe i hela 3 månader? ;)

http://farandereja.blogg.se

 
Ingen bild

emmelie

26 september 2009 08:56

hehe Grymt!!=) det var ju där vi jobbade!! Får se vad ni tycker om det hela! ska ni jobba inne på slakten lr ngn annan stans? är snorre kvar??:jag vet inte om de kommer ihåg oss.., men ni får hälsa om ni ser honom!och lars i frysen haha jaja det va tider det! Alltid softast övertid i frysen.. ett tips bara ;-) (så länge det är packning..) och lär er sorteringen så fort ni får...! för då är det ännu lättare att få övertid=pengar (för jag antar att det är det ni vill ha!?) Men ni räknar väl ut det hela själva antar jag;) och en hel daél kan ju ha ändrats sedan vi va där:P Hoppas ni får det fint iaf!! och en massa stålar i fickan!=) har ni hittat till öns uteställe än..?
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanna - 9 november 2012 23:48

Ut i natten! Älskar denna staden. Har laddat med AWöl, goa kolleger och billigt vin! Wapa! ...

Av Hanna - 8 november 2012 09:58


Torsdagen den 8 november 2012.   Kan tydligen aldrig hålla mig på ett ställe allt för länge. Lite kort om vad som sker: Efter ett år på Chalmers och en sommar i Frankrike bor och jobbar jag numer i Barcelona. Underbara stad! Sen en månad till...

Av Hanna - 20 juni 2012 15:14

Ons 20 juni -12   Packar ryggsäcken ännu en gång.  Paris den 29 juni! Enkel biljett. /H ...

-

Av Hanna - 9 april 2012 15:16


     

Av Hanna - 20 mars 2012 20:17


           Vill hylla en snygg brud! Lots of love! /H

Ovido - Quiz & Flashcards